Ik wil fruit

Wil je een appeltje meeplukken?

Niets is zo gezond als hoogstamfruit. Appels, peren, pruimen, noten… het aanbod is zo heerlijk als gevarieerd! Maar helaas zijn er steeds minder hoogstambomen omdat het zo intensief is om de bomen te oogsten. Wil je meehelpen aan de pluk en/of genieten van de vruchten?

Registreer je meteen en voor je het weet kan je smullen van de oogst.

New User Registration
*Verplicht veld

Hoe werkt het?

Wil je graag fruit gaan plukken bij jou in de buurt? Alleen geregistreerde plukkers krijgen de details van het aanbod en de contactgegevens van de aanbieders te zien. Om je te registreren als plukker moet je alleen je naam en mailadres achterlaten. Je krijgt dan een automatisch verzonden mailtje met jouw wachtwoord. Met dit wachtwoord kan je dan inloggen op de website en het aanbod bekijken. Dat wachtwoord kan je later ook nog aanpassen via ‘mijn account’.

Heb je een interessant aanbod gevonden? Dan met je zelf even contact opnemen met de aanbieder om onderling verder praktisch af te spreken.

Meer info is te vinden onder veelgestelde vragen 

Ontdek op deze kaart het fruitaanbod van dit moment

Plukken in corona tijden

De geldende maatregelen veranderen snel. En we weten allemaal dat we bepaalde regels in acht moeten nemen (handen wassen, afstand houden, bubbels niet mengen…) Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen moet het veilig plukken van hoogstamfruit in openlucht mogelijk zijn. Hou daarbij steeds rekening met de huidige geldende regels die je kan vinden op info-corona.be. Wij vragen nog extra aandacht om: - Je eigen materiaal mee te nemen (manden, plukstokken, ladders, zeilen…) - Contact tussen de plukker en aanbieder ter plaatse te vermijden. Bijvoorbeeld door goede afspraken te maken via telefoon of mail - Niet met meer mensen te komen plukken dan noodzakelijk - Als er vergoedingen worden gevraagd, deze digitaal over te maken